Monday, June 15, 2009

kecewa

pg tadi aku ke stesen bus bentong dgn harapan nk bli tiket bus transnasional ke kuantan... skali dia ckp kene kene bli kt RAUB,(satu kekecewaan disitu)...

ptg pon aku bersama oci(sahabat karib aku) bergerak ke RAUB pada jam 2.35pm.. setibanya di stesen bus RAUB pada 3.13pm, aku tros menuju ke kaunter transnasional....perbualan nya bermula..

bla..bla..blaa..bla..bla... tiket ke kuantan pagi ade kosong satu jer...sok adek nek kt bentong kul 9.30 pg.. nnt sok pagi saya pesan driver bus tu..bayar sume kt dia...tiket ke resit ke xyah amek dek...
(ini sume percakapan penjual tu)

aku dgn rase kecewa(kali ke2) melangkah pulang bersama oci pada jam 3.23pm...hoi, 10 min jer aku kt booth tu tanpa dpt tiket atau resit pape... hanya dapat tye tiket n harge( mahal sial...da nek).. 30min pergi dan 30 min balik terbuang dgn begitu saja.....

sedih sungguh aku ptg ini....

6 comments:

  1. drive je ke kuantan.
    bas lompat2 pon ada.
    lori ayam pon ada.

    ReplyDelete
  2. yg aku jumpe ko kat bus stand tu ko ngah wat pe?

    ReplyDelete
  3. izzua-->lori ayam bahaya beb, selsema burung...hahaha

    arres--> ko nk drive ker??

    atyrah--> aku tgu bus nk g kuantan.. weeeee.... asl aku xprasan ko??

    msanne--> aku nk drive baoa ku ke t'ganu kok..
    mau nek bas ke kuantan....

    ReplyDelete
  4. aku pon tak prasan gak. time dlm bas tu baru nampak..wuwuwuwu..

    ReplyDelete