Wednesday, December 30, 2009

-i-d-i-o-t-

aku dpt rasekan yg dgn tibe2 aku jd a complete idiot.... buduh.....

no futher komen.... thank you..

Thursday, December 24, 2009

-p-r-o-t-o-n-

skang aku percaya yg org kite da mule percaya akan barangan buatan Malaysia... kereta tempatan yakni proton masih di hati rakyat malaysia....

terima kasih kepada merekan yg memilih proton utk tatapan hati mereka....
even pencuri pn cari proton, percayalah..... :P

Tuesday, December 22, 2009

-s-e-l-a-m-a-t-

aku disini ingin mendoakan kpd mereka yg mengambil barang aku agr mereka berada dalam rahmat ilaahi.. dan agr dosa mereka diampunkan....n klo mereka terbuka hati, pulang la blk ea... ssh aku dibuatnye.......

aminn........

Friday, December 18, 2009

-t-e-m-a-n-b-a-e-k-

sebelom nie aku ade sorg teman yg mengalami nsb yg sama seperti beliau.. dia selalu menemani aku kemane saja aku pegi.... makan, jalan2, rowing, tgk wayang, belari, pakat gadis chomeyl dan mcm2 ag aku wat bersama ngan dia.. malah aku merasakan yg beliau lebih bermakna daripada teman ku yg dlu.....

wahai SELIPAR 'CEPATKELABU' kenangan kita berdua xdpt aku lupakn.....

agar ko berada dlm pusat pelupusan sampah yg besh....\


AAAAAAAAAARGHHHHHHHHHH.... selipar da putus..... @!%*$#^%^*&)^&$##^&(


Sunday, December 13, 2009

-t-i-d-o-

arini aku bgn seawal 9.00pagi... bgn2 aku da mkn maggi ngan roy n fafa... pas mkn aku da tgk katon 3 siri kt tv3... dup2 katun yang ke4 aku tertido n now aku sdar2 da kul 12....

aku perlu aku terjage di tgh2 tidur ku.. kenapa....

hahahhahahahaah......

tido mmg besh... XD

Saturday, December 12, 2009

-k-a-k-i-


seminggu dua nie aku byk berjalan berlari dan merangkak.... bile da byk berberjalan n berlari kaki da xckp rest.. bile da xckp rest, kaki jadi sakit..... skang aku merana sbb kaki aku sakit... waaaaa.. aku ingt terseliuh or retak or patah.... tp pas cek doctor yg bertauliah, dia ckp kaki aku CRAM.... wat??? aku cm xley caye its just cram.... tp dia doctor, so nk xnk aku kene gak la caye dia..... kesimpulannye, kaki pn perlu rest ok...

r.i.p my leg..... :P

Wednesday, December 9, 2009

-p-e-n-a-t-

penat merupakan satu lumrah alam bg manusia biasa cm kite.... sng cite aku penat la siallll..... hahaha..... 2mgu bukak sem nie mmg btol2 pnt bg aku... tp aku pkir org len yg same keje ngan aku pn pnt gak malah ade yg lagi pnt.....

well nk wat cmne da ko plh jalan cmni.. terime je lah kan... hahaha.....

tp sepenat2 aku pn aku agak buduh sbb pnat aku aku terketepikan GADIS CHOMEYL aku dgn xsengaja..... mcm2 dlm fikiran aku yg aku fikir n xterfikir..... disebabkan itu lah aku terxsengaja kurang memberi layanan kpd nyer...... sowi GADIS CHOMEYL.....

skang aku da pnt n aku nk g tdo....... sok another big day.......

Sunday, December 6, 2009

-a-h-a-d-

aku jangka kan aku pulang ngan ade keje nk wat arini... skali aku blk, keje yg aku nk wat tu kn tangguh dlu..... zek zek zek.... bek aku g mkn kenduri dlu td.... kenyan gak perut aku nie....

arrrghhhh.....

skang aku da stuck kt umah nie... xtaw nk wat ape.....

weekend oh weekend.....

Friday, December 4, 2009

-b-i-r-t-h-d-a-y-

the night of 2 dis 2009
kek ni memberi 1001 makne bg aku tok birthday aku kali nie.... jarang aku dpt makn cake on the day... lebih2 lg klo kek tu from someone special... YESSSS!!!!!.... GADIS CHOMEYL berikan aku kek nie... pd mlm tu, gadis chomeyl ajk aku g suatu tmpt yg dia suke.. tasik titiwangsa... luckly kitorg smpai tepat pd mse nya..12.00am itor sampai....she was so xcited smpai sane... n mcm dia lak yg celebrate bufday... hahhaah... but mlm tu it was fun.... she really make me feel happy being with her.... da la aku dpt kek, tmbah lak dia bg kad(sgt sweet cayang kad tu)... ade lak present.... haahaahah... lm giler aku rs aku xdpt present birthday......hahahah

the next morning,
pg2 lagi dia da kejut aku ajk g men basikal..aku br plan nk tdo lame sbb xde class pg tp apekan daya.... dia sgt xcited n aku lntas bgn dan bwk dia g men basikal...so, next destination, taman botani putrajaya..... da smpai sane ape lagi men basikal la jwb nyer... jalan2 pusing2 stop jap makan... dia bwk biskut n air,.... naissssssssssssssssssssssssssssss sgt.. hahaha..... then smbg blk...

mlm tu lak...
ofcoz g mkn.. pas mkn g tgk wayang... tgk citer bulan baru.... aku nk anta dia awl tp lmbt gak sbb wyg abis lmbt...

kesimpulan dari segala xtiviti aku ngan GADIS CHOMEYL
-->nie birtday aku plg besh bersama si dia...
-->aku dapt bersama dia shari suntuk....
-->aku sgt heppi sbb dia sgt sgt sgt heppy....
-->dia da buktikan segalanya kt aku...
-->tarikh tu bley disemat dlm hari ini dlm sejarah...
-->aku maken sayang GADIS CHOLEYL...
-->last skali, aku xsaba utk bersama dgn dia lagi.....

GADIS CHOMEYL, thanks for everything.. sgt2 suke n amat hargainye.... I LOVE YOU GADIS CHOMEYL.....:-*

Thursday, November 26, 2009

-p-o-s-t-p-o-s-t-l-a-m-e-

tibe-tibe aku nk bace post2 lame aku yg aku wat tok gadis chomeyl... fes post yg aku ingt aku post ttg dia is about her birthday... WOW... aku sndr xcaye yg aku ley tulis sumting like that... ahahah... siyesly that was from the bottom of my heart.. seiklas hati... bile aku bace blk aku sndr pn rase terharu although its not about me... haha...

then next aku bace ttg percantuman @ tali yg telah kitorg ikat kan.. di mana aku ckp dlm post tu yg ssh giler aku nk cari pangkal tali tu utk di ikat kan... tp last2 dgn usaha yg berbaloi, dpt jua ku ikati.. haha....

post2 len ade gak yg aku bace... nk kate byk aku post ttg gadis chomeyl tu xde la byk mane, still bleh kire aku rs.... tp yg aku rs btol2 aku nk ckp is ttg 2 psot nie.. hahaha... post2 yg len tu aku hanya bgtaw kerisauan aku, psl hati aku, pasl tu n pasl n....well tu la lumrahnye bile da terjatuh dl gaung ni....nk xnk that wat we have to face it.. hahahaha......

sebelom aku melabuhkan tirai mate aku... aku just nk ckp.....

gadis chomeyl, kalsiyum merindui dirimu n kalsiyum amat menyayangimu with all my heart..^.^

Tuesday, November 24, 2009

-1-0-0-->-b-u-h-s-a-n-

sedar xsedar, aku da tulis tok post ke-100..... fuuuuyoooo~

tp skang, aku da ketandusan idea nk memngarang.....sumenye da ilang.... hahaha......

arini aku sgt buhsan.... buhsan yang ley capai tahap dewa..... n myb dewa pn xbuhsan cm aku..... bgn pagi jer da xtaw nk wat aper.....padehal ade jer keje tp biler sume da sattle awal, buntu aku dibuatnyer..... katun pn xley nk ceriakan aku ari nie..... so hope sok aku xakan buhsan......


Friday, November 20, 2009

-c-a-r-t-o-o-n-

cartoon... aku ske katun.. hahaha.... sepnjg cuti nie aku lebih byk meluangkan amse menonton katon2 bersama adek aku.. haha..... ley kate 75% aku dpn tv akn tgk katun... bkn sbb adek aku nk tgk tp sbb aku sndr pn nk tgk.. ahahah... tv xde citer menarik spjg lgsg.... so aku decide aku nk tgk katun....

ape yg aku dpt bile tgk katun...? bile aku tgk katun, aku rase hepi... tgk katon gelak jer keje aku... haha.. xyah pikir byk2... dia xckp pn aku da phm.. hahah.... n skang aku nk smbg tgk katun balik....

hahahaha......

Thursday, November 12, 2009

-l-a-r-i-

gua tgh dilema antra nk join @ x dukethon tuh.... ble dia soh wat wang pos tu yg wat aku mls... hahah.... hmpeh....

nk lari - xnk lari - nak lari - xnk lari - lari - xnk- nk - x - nk -lari......

haaa... aku nk lari laa... lari dari larian nie.. hahahah

Sunday, November 8, 2009

-c-u-t-i-

cutiii o0o0o0oo0o0 cutiiiii......

xtvt aku will be the same....

makan, berak, tido... xde keje len... hhaahaha

3-hari yang lepas start blk umah da buhsan mlm2 n siang2... xde pe nk wat....

what should i do ea..... hmmm....?????

Wednesday, November 4, 2009

-b-o-r-i-n-g-

bile da abes final xm, ade 2 perkare yg berlaku dlm diri....

fes--> gumbire sbb da abes xm n xyah pikir byk2 psl blaja ag da tok sem nie....

ke-2--> ni la jadi nyer, boring tahap gaban sbb xtaw ape nk wat da... mule2 cm byk jer plan.. last2 hampeh...

suggest kt aku ape perlua aku wat... really need pertolongan korg sume... hahaah

-i-k-a-t-k-e-r-t-a-s-

kejadian nie berlaku smalam tym au xm..... mase da abes n mase tok ikat segale jenis keertas tmbahan yg ade... then ade one invigilator(not sure bout the spelling) lalu tepi aku berkata " plz tied up ur shit(sheet)"... aku tergelak.... punye la kotor otak aku.. hahaha......

Tuesday, November 3, 2009

-s-p-e-g-e-t-i-

smalam aku mkn spegeti, wat sndr nyer.... aku celur mee dia tu byk then kuah prego tu plak xbalance..... makan pn ok2 jer... so aku wat sedikt pembaharuan dlm resepi tu... teke la ape aku letk.....

spegeti + prego + 7titik sos tabasco + kicap kipsa udang

n hasil dia as i was aspected... hahaha suapan pertama jer aku da rs saket tekak n saket prot... dem... hahaha.. tp nsb bek tym tu mee tu da ank abis....

so, kpd yg bace post nie hrp ko rg pk la ape yg korg wat.. hahaha..... lol....

Monday, November 2, 2009

-e-2-

waaaaaaaaaaaaaaaaarrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh......

asl e2 cm haram sialll.. aku rs cm xsanggup jer nk amek xm sok... asl lah x sgnal dlu pg2 tu... da la tgh sesema.... ya allah bantui lah hamba mu ini di esok hari.. jgn lah bg ku menderita sewaktu mnjawb ... amin.....

e2....... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Thursday, October 29, 2009

-r-i-s-a-u-

aku tetibe rs xsdp ati ngan gadis chomeyl aku... lpas blk smalam aku rs len dgn care dia reply msg aku sume2... aku rsau. aku xnk mende2 yg xdiingini berlaku... owh jgn plzzzzzzzzzzzz....... tp xtaw la kan klo nie sume aku je yang rase.... napeee...???? cayang if anything happen, i'm sorry okey..

i LOVE you SOOO MUCH GADIS CHOMEYL.....

Wednesday, October 21, 2009

-k-u-c-i-n-g-

rahsia terbesar aku telah terbongkar afta g braye umah mizah mlm senin aritu... semuanya disebabkan seekor kucing... kucing kaw mmg sial.. hahaha.... as usual... aku bleh jer bersama kucing but not that nite ade ke mlm tu diorg sok aku dukung n pelok kucing tu... wei, aku da la besar,dia kecil.. kang sakit lak kucing yg chomely tu... kesian aku tgk... diorg siap ltk atas aku tym aku tgh makn.... akibat tindakan mereka, aku TERCAMPAK kucing tu... hahaha....

tp d'sbb kan si-gadis chomeyl mberi dorongan n tunjuk ajar kpd aku.. aku berjaya mendukung kucing itu... ahahha... tp still in mood takot..

kucing i'm soriii.... heeeee

gadis chomeyl, makaseh..... n jgn nk bg kucing2 lg da ea...heheheehhe

Tuesday, October 6, 2009

-atas-bawah-kiri-kanan-

pndg atas nmpk syiling putih...pndg bwah nmpk tiles pn putih.... pndg kiri nmpk dinding puith ag... pndg kanan nmpk tingkap......asl sume yg aku nmpk pg nie wane putih belaka...... apekah aku sedang bermmp atau aku d alam yg xspatutnya...... owh tidak... yg sebnrnyer, aku rse kosong pg2 nie... kenapa kosong?? ape yg missing in my life today....?? nta la , undescrieble..hati nie cm kosong tnpa berperassan.. zek zek zek..... nape hari nie putihhhhhhhhhhhhh......................... putih yg aku nmpk sumenyer putih yg kosong.. wawawaaaaaa...~ wei, cat skti dinding2 aku ni.. xde la kosong sgt.... mgkin juga kerana aku bgn awl pg nie... so, sewel la jd nyer.... kemon.....

Sunday, September 27, 2009

-P-A-L-A-T-

klo korg da ade kete, ape korg wat.?? mst korg drive kete tu kan.. xkan nk tolak or sorong lak kan. klo di intai kat kete sorg2 aku rs plg plg plg plg rndh pn dlm 180 la... tp xde la nk bawk smpai penuh meter tu kan..

td otw back from lipis which is kg aku.. kete toksah kate la sekian byk.. tu aku ley trime ag la.. tp yg wat aku letih nye sbb ade gak makhluk nie bwk kete cam tgh bersiar2 ngan gadis2 diorg.. HELLO!!! klo nk jln2 ngan gadis skali pn jrg la tym2 nk blk raye... klo korg tgh drive n ade kete yg agk berjenama dipandu ngan 50km/j, ape korg wat rasenye.... sbb dia 30km tu haaa sloow mooving.. hampa sume pikiak la skit.. mmg kn ikot traffic rule tp agk2 la kan.. jgn smpai ggu traffic rule org len.... arahan polis tu dgr r gak tp consider sndr r beb....

kpd yg tgh driving skang nie, drive hati2 n lek lok... mlm2 nie bhy... tp jgn la smpai menyusahkan org len plak kan.... so pepandai la korg pikir ea.....

Wednesday, September 16, 2009

-c-u-t-i--r-a-y-a-

hari raye semua bagai nk gileeeee....... mmg true ape lagu tu ckp... blom raye sume da gile insane.... bkn jd giler mcm org gile tp gile nk raye okaiiii....... gile sbb pnuh nagn keje... gile sbb byk kerje umah nk di beres kan.... giler nk mkn byk.... giler giler giler laaaaaaaaaa...... hrp2 raye nie xde la ade yg jd btol2 giler..... tp boleh jer akibat terlalu byk mkn.. hahahah.... jd kpd semua pmbace2 di luar sane, jage la diri anda dan ingt lah org tersayang jgn smpai jd gila.....

L.O.L

Thursday, September 10, 2009

dimankah kamoo !!!

gadis chomeyl.....

di mane kamoo..... kamoo tiada di sisi kooo.....

kamoo jaga diri baek2 ea.... tempat bigitu bahaya mlm2 begini...

akoo risau sama kamoo....

capat pulang ea gadis chomeyl....

:(

Sunday, September 6, 2009

kisah kanak2 dgn cikgu2 diorg

aku dpt mende nie from mak aku, dia bg soh bace.... have fun beb....;)

cite satu
cikgu--> maria,go to the map and find North America.
maria--> here it is...
cikgu--> correct, now class, tell me who discovered america??
class--> MARIAAAAA!!!!!!!!!!....

cite dua
cikgu--> john,why are u doing ur math multiplication on the floor?
john-->you told me to do it without using tables....

cite tige
teacher-->glenn--> how do you spell 'crocodile'?
glen--> K-R-O-K-O-D-I-L-E
teacher--> no, that's wrong
glen--> maybe it is wrong, but u asked me how i spell it...

adoyaiiii... budak2.... nie sparuh je, nnt aku tmbh ag dr mase ke semase....

Friday, September 4, 2009

b-e-n-c-i

aku dlm mood meng-e2-kan diri tok mgu nie...... tok fasa pertama aku da lepas..... tp tok fasa ke2, aku tetibe rase benci..... aku rs nk menukar mood meng-e2-kan diri ni kpd mood meng-happy-kan diri....klo da bace 10juta ali pon n still xphm, no use gak kan...... klo dia ckp A skali dupdupdup jwpn dia Z... apekah kan..... dlu skula blaja kire gune nombor , ni da msk u, blaja kire gn huruf lak... mane nk phm kan... skula dlu2 xde ajar pn aku rs.....

arrghhhhh..........................

tgl 13 jam ag tok tkr blk mood aku ke mood normal.....

bersabar lah wahai diri ku........

kpd sape2 yg bace entry nie, doakan lah aku berjaya menjawab test esok ngan jaya n cemerlang nyer.... aminnnnn......

Wednesday, September 2, 2009

karang

lately ni aku da jarang nk post kn entry2 baru aku..... bkn sbb ape... klo nk kate umah xde tenet haram tipooo, fb men slalu, nk kate lapto xde lagi la xcaye... nk ckp aku out station, oh plzzz....
sejak dua-menjak nie, aku mmg nk post entry2 baru aku, tp KARANG ni la yg menghalang aku....
tiap kali aku nk mula karang-kang post2 aku, hati aku ckp, KARANG-lah ko KARANG-kan post ko tu.... so tiap2 kali aku nk KARANG mst KARANG la aku KARANG..... tp skang mgkn xlg kot sbb KARANG2 ni da xde da kot... kot la... hahaha


utk sesiape xngerti KARANGtu ape:-
KARANG --> kata dasar utk mengarang
KARANG --> name len utk jap lagi...

L.0.L......

Friday, August 21, 2009

-H-U-J-A-N-

hujan tetibe turun lebat tym bdn aku da nk zzzzz.......

tp otak aku soh aku stay tok blaja sbb ade test nnt....

tp juge hati aku soh tido... sok bgn awl2 studi (ini karut)...

mane yg patot aku pilih???

smbg blaja @ tros tido......?

cnfm2 aku akn pilih tidooo....

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............................

Sunday, August 16, 2009

mula dan tamat

nape setiap yg mule mst ade tamat dia...

ade mase mule dai xbesh tp ending besh....

ade gak 2-2 xbesh.... n ade gak 2-2 besh...

tp dlm hal kali nie..... start da besh... tp nape ending dia mst cmni....

kenape beb.... gua xphm laa..... stiap kali cite ni jadi mst ending dia xpuas...

haaaaaaaaaaaaa....!!

C U T I.... knp mst cuti tu ade je abes dia... xley ker cuti tu jd infinity.....(dem nice) tp kli nie nk blk awl tp xnk stat blaja...

korg rse bleh kah jd begitu??

Wednesday, August 12, 2009

-C-U-T-I-

klo kte bukak kamus dewan edisi ke-3, cuti bermaksud hari kelepasan atau dgn bhs mdh hari kte xyah wat pape...

dlm bhs inggeris lak...cuti = holiday juga bermaksud hari kelepasan...

sng citer cuti nie tok kte berehat dan bersantai... hepi2.. chill2.... hve fun... tidooo n so on.... tp asl cuti mid sem kli nie xley nk menikmati erti sbnr cuti nie....

waaaaaaa....... tym cuti, kte cuti sudaaa... mengapa perlu nk studi2 lak tym cuti nie....

lagi2 nk bg xm pas cuti.... cnfm2 cuti x tenteram..... xsng bontot dibuatnye......

aku nk fully cuti yg indah.....

Monday, August 10, 2009

mak abah thx a lot.....


08-08-09 di klcc sekitar jam 5 ptg..... aku dan family ku g berjalan2 di sekitar tgkt 3.... skali abah msk kedai camere n usha2 cmra ngan aku...... then he offers me the one that i want.... tnpa berfikir pjg.. aku hanya mmpu senyum lebar yg xterhingga..... parent aku belikan aku camera yg aku idam2 kan selame ni..... thank you mak abah... ammar sayang mak abah.......mmmmmmmmmmmmmwaahh........

Thursday, August 6, 2009

kecoH

tgh hari td UNITEN menjadi kecoh sebentar sebab dpt kes h1n1...

aku ske mende2 kecoh nie.... besh giler.....
hahaha

Sunday, August 2, 2009

panasssssss

hari ni cuaca panas ker??
-->tidak

angin hari ni panas???
-->noo0o0o0o

kaw panas ngan sumbody???
-->hmm.. i don't think so..

aer milk shake kaw minum tu pnas ker?
-->milk shake pns?? sdp ker..... can't be

kedai mamak bawh umah aku panas ptg td???
-->myb, tp ade kipas...

badan aku panas???
-->YAAAAAA...... benar....

kesimpulannyer--> bdn aku pns beb..... waaaaaaa..... need ice to sit in......

Saturday, August 1, 2009

penyeksaan ku telah berakhir....

setalah hampir genap sepurnama aku bergelumang tanpa tenet akhir nyer umaha aku tlah di lengkapi ngan tenet....

wo0o0o0o0o~~~

terseksa jiwa raga aku tanpa tenet...
hahahahah

Saturday, July 11, 2009

pentingnya internet

skang br aku sedar betapa pntg nye INTERNET pd ms kini...... umah aku skang xde tenet ag sbb xpasg ag.... boley gile beb xde tenet....sume mende xde mood dibuatnyer.....

internet oh internet

Tuesday, July 7, 2009

not as easy as i thought.... :S

sem bru ni aku ingt sume cm besh jer but it seems the other way round...

this whole new sem is not as easy as i thought...

hate it......

Friday, July 3, 2009

making decision

dem....making decision plg aku xske...

decision yg blh bg masalh negara.....

emosi pn ley jadi gak......

Monday, June 29, 2009

ku-ci-wa

aku sedeyh, kecewa, down, frust sgt3....

sume sbb aku xdpt nk reg on9 night run putrajaya....

demn u....transection failure...w.t.f is that.....

sob3... :"(

Sunday, June 28, 2009

wo0o0o00o...ujan lebat!!!

td pnas terik, skang ujan lebat....

wo0o0o0o0o0!!!!!

tym to mndi ujan dan tidoo........

Saturday, June 27, 2009

new record!!!

arini aku dpt bill fon aku...

YEAHHHH!!! aku berjaya mencipta record sms br...

dlm bulan lps aku berjaya meng'send' sebyk 2172 msg-es....

woooo0o0oo0o0o.... new record...

gadis chomeyl, kite wat record baru..wo0o00o~~~

Thursday, June 25, 2009

demam??

kdg2, aku rs kn demam nie besh sbb ley dpt cuti tp ade kale nye xbesh sbb terlalu menyakitkan..

tym demam nk cpt sihat tp tym sihat nk demam sbb nk ponteng keje2....

oh manusia......

Tuesday, June 23, 2009

boley gune gak ke nie??

last sabtu aku g satu hospital kt KL, hospital ni agk gempak la taraf hotal 5bintang pn ley bg laaa...ape name hospital nie aku xnk ckp la ....

aku keliru antara 2 perkataan nie, adakah ianya baru dan aku je yg xtaw... or, ianye hanya typo..
tanda = tandas
car parl = car park

hmm.......


Sunday, June 21, 2009

~HapPy FaThEr's DaY~


~HAPPY FATHER'S DAY ABAH~

kami sume sayang abah...

abah the greatest of all abahs....

thx u abah for being a good father to all of us....

Saturday, June 20, 2009

mari mencandat sutun....!!!



tym otw aku g kuala t'ganu, aku ternmpk signboard nie...

aku agk tertarik gan poster nie..

pertandingan memancing byk la aku nmpk.. ni pertandingan MENCANDAT SOTONG...

wow, layan tu beb.. tp da lepas..

so aku terlepas ...demn...

Thursday, June 18, 2009

trip to kuala terengganu

trip g layan beb, aku drive smbel mendgr mp3 aku (radio ssh nk cr siaran)...

aku drive sambel gelak ketawa bersama bapa ku..hahaha

tiba kt hotel, hmm...(fes impression), not bad, bilik besa cm suite, tv plasma 2 lak tu..

tp yg xbesh nyer..

aku sorg2, waghhh..boring2.. nk g jalan pn sorang2... apekah... jalan tepi pantai sorg2.. giler cm looser....hahaha...tp mgkn gak itu yg aku akan wat...

seboring2 aku pn xla boring sgt sbb ade gak org yg sudi teman aku duk bilek sorg2 tuh...
(thx azza)

till now, aku xtaw pe ag nk wat...g je la mane aku nk g agk nyer...

Monday, June 15, 2009

kecewa

pg tadi aku ke stesen bus bentong dgn harapan nk bli tiket bus transnasional ke kuantan... skali dia ckp kene kene bli kt RAUB,(satu kekecewaan disitu)...

ptg pon aku bersama oci(sahabat karib aku) bergerak ke RAUB pada jam 2.35pm.. setibanya di stesen bus RAUB pada 3.13pm, aku tros menuju ke kaunter transnasional....perbualan nya bermula..

bla..bla..blaa..bla..bla... tiket ke kuantan pagi ade kosong satu jer...sok adek nek kt bentong kul 9.30 pg.. nnt sok pagi saya pesan driver bus tu..bayar sume kt dia...tiket ke resit ke xyah amek dek...
(ini sume percakapan penjual tu)

aku dgn rase kecewa(kali ke2) melangkah pulang bersama oci pada jam 3.23pm...hoi, 10 min jer aku kt booth tu tanpa dpt tiket atau resit pape... hanya dapat tye tiket n harge( mahal sial...da nek).. 30min pergi dan 30 min balik terbuang dgn begitu saja.....

sedih sungguh aku ptg ini....

Sunday, June 14, 2009

perkare plg benci tym cuti

mende ni sering berlaku kt sume org klo dapt cuti yg pjg...

aku benci wat mende nie tym cuti...

patot nyer tym cuti kiter happy kan nie x..

ade ke patot tym cuti kite boring?? aku xtaw pe nk wat da tym cuti nie...

benci tol boring nie....

klo korg boring mesti korg benci, n bile korg benci mst korg boring...

hati yg besar boley dikecil kan ker???

tak mustahil hati yg besar jd kecil kan....

betol atau x???

nytakan 'woo00o0o' sebagai sokongan okey....

Saturday, June 13, 2009

ujan yg lebat

aku otw back to uniten tgh hari td dlm kul 12.22...

aku lihat disebelah sg besi, gelap.. barang kali jerebu agak nyer...

setibanye aku di sg besi, hah!! amek kaw sg besi da jd cm sungai....

demn lebat syialll hujan.....uniten pn d nk jadi sungai td ....

hujannnn oooooo hujannnnnn

Thursday, June 11, 2009

hati....~

macam2 hati yg aku dgr kt dunia ni....

hati ayam

hati manusia

hati-hati

buah hati

berat hati

makan hati

sakit hati

tapi last2 satu hati ni jer yg wat aku xsenang duduk...

--> susah hati <--

camne aku nk counter balik nie...??

Wednesday, June 10, 2009

pencuri , kau mmg $%^&*

lahanat kau pencuri......

pencuri kau mmg lahanat.....

sialan.....

abis sume property mmber aku, lu tibaikan....

semoga lu selamat jmp jalan pulang ya pencuri....

di kala suatu malam.....

oh malam, asl ko sejuk....

oh night, mengapa mu sepi...

oh malam, why it so senyap.....


why...why...why......

Wednesday, June 3, 2009

DECLARATION

hari ni, aku berasa amat, sgt, teramat, sangat gumbira-happy-riang bagaikan dunia ini aku yang punya...

akhirnya, aku berjaya mengikat tali yg selama ini ssh nk ikat... simpul manuk, ikat mati, ikat reben...sume ssh....


AKU dan GADIS CHOMEYL kini bersatu.....


wo0o0oo0o0o0o~~~~

Tuesday, June 2, 2009

tingkatkan prestasi??

dalam kelas arini aku blaja sumting new, which is meningkatkan prestasi kite..

ayat yg diberi--> saya akan berusaha meningkatkan prestasi buruk saya sir.

klo kite dgr, cm xde salah kan but.. cb korg bace dgn penuh penghayatan....

dia nk tingkatkan prestasi buruk dia = nk jadi lagi buruk ker???

so, ape korg rase...?

Sunday, May 31, 2009

kehidupan seorang pelajar

korg pn mst taw kan ape-kah xtvt2 pelajar2 keraa korg pn seorang pelajar....

sikit2 assignment.. skali bg xnk byk pulak kan...

klo xde assignment, sibuk ngan club2. tu pn klo korg aktif ngan club korg...

klo da xde keje sgt , cnfm korg duk cakap kosong jer la kan ngan mmber2...

klo sume nie korg xwat, aku pn xtaw korg ni jenis pelajar cmner... tp yg sure aku ngah cram ngan sume2 nie... menjadi seorang pelajar mmg menarikkk(statement yg kene pikir balik part mane menarik tu)....

Saturday, May 30, 2009

hari penentuan - emas itu kami yang punya

hari ni merupakan last day tok event MASUM 2009 -rowing&kayak.... dua-2 ketegori yg aku join 4+ n 8 lps ke final n today is the final day.... just gonna wish to all UNITEN crew all the besh of luck... Let us make the THE DUCK KNIGHT FLY HIGH.... jom kita kasi tapau sume....

APA YANG PENTING?????

KERJASAMA.....

wwo0o0o0o0oo0o0oo0oo0o0o00~~~~

Wednesday, May 27, 2009

kenapa-mengapa

arini aku xbrape byk kuar peluh n xde la penat mane.... tp aku rs gile bab penat.. dan bile aku penat arini, sume yg aku wat ade jer yg xkene.... wat tu salah, wat nie salah, ish....... nk tidoo pn bermasalah.... wat da ...(pepandai la isi)...

now, time to ber-rest-ing.... *^_^*

Tuesday, May 26, 2009

ke-kecewa-an

asl aku out ptg td??
asl aku byk wat mistake ptg td??
asl aku tah pape ptg td??

warghhhhh......
sok no more mistake ok..... full of focus n no lack pf mistake......

wooo0o0o0o0~~~

Sunday, May 24, 2009

renung2kan dan slamat membace...tlg bace ye sume....:P

cinta seorang lelaki....

Buat kaum Adam...
jika benar anda menyintai seorang wanita,
lihatlah sama ada apa yang tertulis dibawah ini
sama seperti apa yang anda alami
dalam melayari dunia percintaan.

Bagi kaum Hawa pula...
hargailah mereka...
kerana kita tidak akan tahu bila
mereka akan pergi dari sisi kita...
Bercinta ini banyak dugaan dan halangan
yang akan datang tanpa diundang...
Semoga anda bijak memilih
di antara permata dan kaca.


CINTA SEORANG LELAKI

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas
perubahan sikapnya amat mengejutkan...
Hati lelaki yg dianggap keras selama ini
tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas
apabila sudah jatuh cinta dgn relanya

Bahkan lelaki yg mabuk cinta
sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya...
Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan airmataapabila hatinya dilukai...
Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah...

Di antara tanda-tanda lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.



10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

17. Diacubameluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kasihnya dgn sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

Hawa diciptakan dari rusuk adam
Bukan dari kepalanya untuk dijadikan Pemimpinnya
Bukan dari kakinya untuk dijadikan alasnya
Melainkan dari sisinya Untuk di jadikan tempat hidupnya
Dekat dengan lengannya untuk di lindunginya
dan dekat di hatinya untuk di cintainya....


--> got this from kamek....nice one kamek.... ^_^

Saturday, May 23, 2009

mencuri itu pencuri

last few days, fon mmber aku ilang akibat buatan serorg lahanat yg bergelar perncuri yg ske mencuri..... walaupon bkn brg fon aku tp aku terasa gak ke'lancau'an nya kerana dia kwan aku.... punye byk mende len nk curi, asl laaaaaa fon mmber aku gak yg dia nk curi... ingt la pencuri ooiii, klo ko mencuri, dosa da satu hal.. ko nk kene potong tangan ker... da lame ker puas gn tangan tuh... umor pn br sthn pisang da nk mencuri....ksian aku tgk mmber aku ... pulang la blk klo ko ade prasaan kemanusiaan ....

Friday, May 22, 2009

ni yang patut kita contohi bukan,,,,,?



aku jmp signboard nie tym aku wat keje soal slidik aku pg td.... aku amat impress dgn papan tanda nie... aku rase ia patot ade kt sume tempat r.. xbegitu kawan2.....

Thursday, May 21, 2009

kenapa panas dan booringg...??

malam sangat gelap jika xde lampu...
malam sangat sejuk klo ade angin sepoi2 + ujan skit....
malam sanagt cantek klo kite dok kt tempat yg ade scenery yg cantek...
malam xkan bosan jika kitaade mende nk wat....

tp asl malam nie, sume nie xde.....(xsume r)

malam nie, aku panas gaban(da kurg kain da nie)
malam nie, asl xde angin nsepoi2 tiup2 kt tingkap amanah nie...asl xde ujan gak....
malam nie, sgt boringggg.. xtaw nk wat per... citer pn xtaw pe nk tgk.....
malam nie, asl aku cm kebuntuan idea nk wat per...yg membwat kan ku bohsan...

malam oh malam.. kaw memang malam.......

Wednesday, May 20, 2009

lancau se-lancau lancau nye.....

mmg lancau syialll mp3 aku kn virus.. kosong tros mp3 aku..tp disk pnuh... haram lancau.... agak2 r klo nk ber'virus' pn... lagu byk xrecover kot.. dem it u virus.....

Tuesday, May 19, 2009

takooott syiallll........

aku da tgk ju-on, aku da tgk shutter, aku da tgk puaka nyiang rapik, seasaw, puntianak harum sundal malam, sume jenis citer seram r aku da byk tgk termasuk coming soon... tp sume nyer aku dpt hadapi nya ngan berani.... tapi satu cite ni aku takot...... gile takooot syiallll........ nape aku takoot... warghhh...!!!!!!!!!!!! help... help... help me......

Monday, May 18, 2009

ke'happy'ness'an'

hari ini aku amat happy dan gumbira.....

mula ngan pagi yg terik membuatkan aku byk minum air..
ptg yg indah tok tidoor n berbasket..
mlm yg indah untuk berteduh di bawah payung di atas bukit ampang...

kesimpulannya--> aku gembira dan happy.... *^.^*

Saturday, May 16, 2009

gAdIs cHoMeYl *^.^*

this post i dedicate specially to one of my friends...

she's been really good friend to me since the day i knew her once apon a tym ago...walopon still ade mmbr len yg cm dia but aku rs dia agk berbeza dari gadis2 yg aku kenal yg laen... dlm sebuah 'kawankapal' mst ade baek n ade buruk nye kan tp ade kale nye kite xperlu amek yg keruh itu... buang saja ia di persisiran pantai2 yg berhampiran.. yg baek itulah yg kite kene amek wat memori yg indah...aku merasakan gadis ini mempunyai kelainannya tersendiri yg aku sndr xtaw ape kelainan dia... gadis ini juga seorang yg supportive, ceria & periang, caring, and she always there to back me up... she's the most sweet, sweeter, sweetest gurl that i ever know.... kadang-kadang gadis ini pandai memancing hati dan memancing perkara2 len sewaktu aku memerlukan sedikit hati nya...banyak lagi yg aku nk ceritakan ttg gadis chomeyl ini, klo nk citer mgkn shari suntuk tulis pn xabis ag.... tp semua itu xdpt ku ceritakan disini...soriiiiiiii...... :D di tengah malam yg indah tanggal 17 Mei 2009 ini aku, ingin mengucapkan

SELAMAT HARI LAHIR GADIS CHOMEYL

saya disini akan sentiasa menjaga gadis chomeyl dan mendoakan yg terbaek utk gadis chomeyl.. semoga segala yg gadis chomeyl impikan direalisasikan..... kalsiyum amat gumbira dapat berkawan ngan gadis chomeyl... *^.^*

malam kan tetap jadi malam..

'kawan'-kawan adalah antara hadiah plg besh kite dpt tym hidup... hahhaha...

'kawan'-kawan punye hal malam kan tetap jadi malam....

jadi hargai lah malam-malam yang kite luangkan bersama 'kawan'-kawan.... *^.^*

Friday, May 15, 2009

celeb to binbo taro

sebuah drama jepun yg menarik bg aku.... kisah dia cm bse la kan... contrak then fall in love..
da la gurl dia chomel bangat... mulut stok cute abis.... waaaa.... gua ske ending dia bai...... sweet giler....hahaahah.....

rate gua--> 8/10....wo0o0oo0~~~

Thursday, May 14, 2009

pabila malam sudah xboleh tidor....

bile korg da tdo awl tym malam, n terjage lak pastu.. cnfm2 korg ssh nk tdo balik kan....
jd antara perkara yg ley wat is.....

-->merenung ke langit biru gelap
-->mengira sekuat mane dengkuran rakan rumah anda
-->mencari masalah2 dlm kepala padehal xde masalah pn
-->menjadi tukang ramal cuaca tuk ketika itu
-->tonton drama korea smpai lebam bijik mata
-->men game sehingga pc korg berasap
-->memasak juga amat bagus tym2 cmni, mengisi masa lapang
-->mengingat org yg xpnh nk ingt kt kite
-->dgr lagu sampai telinga da tersumbat
-->mengira berapa byk lampu apartment yg xpadam kt tempat anda

byk sekali yg ley kite wat sebenarnye klo da xley tdo......hahaha.... dan aku da pn wat semua nyer... XD

Wednesday, May 13, 2009

menampar bakul

bayangkan lah klo tamparan pemain bola tampar terkena pemain bola bakul....

sakett banget sialllll.........dalam sungguh terasa... hahahahhaah

t . A . g from fazreen

5 Hadiah yang anda impikan :
1)nikon DSLR D60
2)bercuti di pulau2 yg besh
3)kereta yg sedap dibawa
4)meluangkan masa bersama keluarga di percutian indah
5)bersama 'kawan'-kawan... 0.o

Alasan terhadap pilihan tersebut :
1)addict ngan DSLR-xley tahan wooooo
2)cuti di pulau besh
3)boley bawak org jaln2
4)family fes
5)sbb dia beshhhh....

5 Perkara hebat yang pernah dilakukan:
1)nek basikal
2)tidor 12 jam
3)makan tanpa henti selama 2jam....kot
4)makan durian
5)tgk drama korea tanpa henti stret..

5 Ciptaan yang paling disukai :
1)headphone
2)kasut
3)jam
4)jamban
5)makanan

5 Perkara yang paling dibenci :
1)dganggu tym tdo
2)tutup kipas tym tdo
3)org xreply msg
4)kedai kasut yg xde saiz besar
5)makanan basi.. rugi syialll....

5 orang yang hendak ditag :
1)mai
2)syam
3)arres
4)akid
5)pipot

Monday, May 11, 2009

tercipta untukku...... *^.^*

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

-->pehal aku tetibe nk post lirik nie, sbb aku amat mengamatinya *^.^*<--

Sunday, May 10, 2009

time kaseh EmAk!!!!!

NORLAILI bt MOHD ZAKARIA ialah my mother...she's the one who give birth to me... without her, i would not exist in this b-e-a-u-t-full world... i lov3 her very much... MAKKKKK, ammar sayangggggg mak... mak byk berkorban tok anak2 mak.. mak buat tu, mak buat ni, sume mak wat tok we all.. everytym anak2 mak balik msti mak masak sumthing spesel for us all...

mak, u are everything to us....

We all saaayaaaanngggggg MAK,.....<3

love from all of us..-->abah,ammar, safwan, arif, n faiz<--

Thursday, May 7, 2009

adek aku nk tumbuh da....

da tue2 pn adek nk tumbuh ag.... gigi garham bngsu ku nk tumbuh..... da la tumbuh senget gile..

sakit syialllll... darah2 kuar....

pape pn aku nk dapet adek(gigi) baru...

Wednesday, May 6, 2009

kanak-kanak zaman sekarang....


ni ada lah pic adek kecik aku... walaupon baru berumur 4tahun, tapi tgk la... da pndai posing ngan bunga... bukan sekuntum tapi sejambak tros... hebat3.. hahahaha... faiz..faiz...


pic nie plak, aku amek kt lipis umah ayah ngah. punye la dia suke nek moto nie sampai nk balik bentong nek moto nie ag... ajk turun xnk.... badan kecik hati besar... hahaha....

Tuesday, May 5, 2009

2 award yg aku trime...



Rule:


1. Put this badge in your awesome blog.


2. Award this badge to 10 blogger whom you think are inspirational and friendly.


3. Make sure you put the 'recipients' names here, along with their links.


4. Let them know about this

http://saat-aku-lanjut-usia.blogspot.com/ -->akido<--

http://budakpanjang-rambutpendek.blogspot.com/ -->ed<--

http://arresfavouritemistake.blogspot.com/ -->juaress<--

http://afifah-is-afifah.blogspot.com/ -->pipot<--

http://www.fadzrulhisyam.co.cc/ -->usin<--

http://maisarahmohd.blogspot.com/ -->mai<--

http://atikering.blogspot.com/ -->cik fuzzy<--

http://sibudaktembam.blogspot.com/ -->sistah erin<--

http://sicecep.blogspot.com/ -->intan<--

http://kismishijau.blogspot.com/ -->iqa<--

psst:// thx to tyrah n syam... btw, sham aku xdpt bukak r pix ko so aku assume the same r .. aku aku shot-cut je sume.... heheh

Monday, May 4, 2009

last 29 APRIL and 1st MAY...

yang sobonarnyo, post nie aku nk past pada tarikh di atas tp, disebabkan aku pulang ke rumah, aku malas nk melayari internet... tp bile da blik sini, aku da xtaw ape nk post kan....

fyi, sepanjang bulan 5 ini merupakan bulan yg memorable bg aku... don't ask why, coz i don't want to answer it either... hahahahah....

this post is a wrap....... XD

psst:// whent it gonna happen again , i don't know...

Wednesday, April 29, 2009

ianya besh tp......


disebabkan citer yg aku ngan member aku tgk ni pada setahun lalu(congkak), aku amat2 gumbira..tiada yg gumbira melainkan gumbira segumbira nya.... tapi kegumbiraan tu just for a while but i'm still happy but not as those days.....hahahah.....memori tatap menjadi memori... XD

Tuesday, April 28, 2009

POYOLAH!!!


this picture i capture at j.j. wangsa maju toys section.its on display section. among all the

words they create there, there is one word that attract me which is 'POYOLAH'. is there no other word.... but is funny... hahahah

is this true????


last friday, i went visit the book fair exhibition, and guest what, i found a book that i used to read in my childhood. this book belong to my aunt, MAK CHOR. all my cousin will read this book everytime went back to Lipis..


this book still maintain its cover. still the same with the one that we have those days just the cover isn't thick as before...hahhahaa

Thursday, April 23, 2009

perlukah ada kamus untuk gigi??

aku g libry pg td, n aku jmp satu buku yg aku terkejut nmpk.... buku nya berjudul "KAMUS PERGIGIAN" ....


Wo0o0W!!!!! gigi pn ade kamus... nice la beb... hahahah

Wednesday, April 22, 2009

promosi-->jurujual :-?

kerja bm yg perlu dibuat--> promosi kan barang...

nmpk cam senang tp apekah barang yg aku nk promosikan..

aku nk barang2 yg senang tok aku mengarut....
(sape2 ley bg idea pass2 r )

(--kebuntuan--) :]

Tuesday, April 21, 2009

aku berjaya menyelesaikannya...woo0o0o0o!!!

aku da berjaya menyiapkan rubik's 4x4 .... gumbiraaaaa.....2hari aku men mende ni, xbuat mende len... hahaha...

mule2-->


akhirnya-->


wo000o0o0o0o0o0o0o!!!!!!!!!!!!!!!!!

welcome to my new home.... jmpt2 la dtg


rumah nie aku tgk boleh dibesarkan lg ...nmpk colourfull dan selesa n aku rase msti amat2 murah berbanding rumah2 yg tgh jual kt luar tu ... tambahan, boleh buka n tutup.. senang dibawa.. bkn aku jer yg berminat, kawan aku pn same....economic...myb aku nk beli satu tok mase depan......

Sunday, April 19, 2009

percutian yg pendek tp terasa panjang.....

3 weeks of holiday... agak pendek berbanding bulang yang dimiliki oleh pelajar2 len... tetapi 3 minggu is enough for me to just sit at home doing nothing... lame..... for the first week, aku still bleh trima ngan hati terbuka kerana masih byk mende yg nk wat di rumah...masuk 2nd week, aku ade training rowing for the whole week..pon ok coz it make me buzy n dem ****ing tired... third week.... what a misserable week..... bohsan yg amat... padahalnyer ade je keje mak abah bagi soh wat tp klo da mlas tu mmg xleh tlg r...hahaha...so padam muke da boring....haha...

perkare yg meng'happy'kan aku tym cuti
- tidow mmg puas
- makan ngan puas sekali(mom's cook)
- duit jimat (xkuar sesen pon...hahaha)
- bil tepon pon jimat
- menerima sms yg jarang terima... :O
- kasut2 aku amat puteh (mengalahakan gigi aku)
-dapat selesaikan separuh rubik's cube 4x4(da skit da step2 dia)
-dapat makan kueh keria n wade puas2 n mee kari byk2
- condition badan ku amat memberansangkan (aku larat wat sume2 training ngan hati
gumbira)
- selama cuti ni gak aku xmeng'on9'kan diri...hahahaha
- tu je yg seingt aku....

perkare yg menyedihkan aku.....
- rambut da xley simpan (byk tentangan :'( )
- kulit terbakar dgn ratanya
- berat myb, "MYB" bertambah sedikit....
- beg reebok aku kotor...dem
-boring dirumah coz mmbr2 xcuti ag
- xdpt g jalan mane2 coz famili keje n brother's xde cuti..
- tv xde citer2 besh melainkan ceria n nickelodean
- byk gaban emel aku....
- 199 notification kt facebook (naseb bek mostly yg mengarut xyah nk komen2)hahahah
- n tu jugak la yg aku ley ingt....

Saturday, April 11, 2009

fit or not fit....

fit??? apekah itu?? adakah mengenai baju yg fit @ ttg fitness??

tok fitness test kali ni aku agak memuaskan tp masih xmemadai utk seorg ahli sukan...

-->briding aku meningkat dgn bagus sekali XD(10min,wo0oo0o0o0o!!!!)

-->7-level sit-up turun satulevel 6 jer (mungkin aku byk berdangdut yg membuatkan aperut aku sakit)

-->cardio @ 2.4km timing aku nek satu saat,11.37min (dem)

jadi, adakah ini anda kire fit @ unfit @ loose @ terok...... mai habaq kat cheq naa...

tomorrow, is a new day. so let sleep n rest for the besh...haahahaha.... :P

Wednesday, April 8, 2009

klo anda sumer bohsan,ape anda semua buat???

buhsan gaban mlm nie..... 

tlg bagi suggestion pe nk wat mlm nie... klo xsmpat mlm ni, bg r tok esok da seterosnya...

warghhhhhhhhh...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

review hari penyeksaan kedua dan ke-3

cam bse, pagi ney session aku akn rase penat nk mampos.. like hell.. smalam fitness pre-test, n gym ok lagi boleh trima.. yg todsay xley, lari 7km, n then rest jap n men polo... mak iaah.. ponat nk mampiuh den... siyes shit aku pnt pagi td.. tym ptg ok laa cz men boat.. bot really tired i've been set with new rowers...heheheh...whatever it  is, i still have 4 days to go... warghhh...... 

psst: aku da blen senam dangdut..hahahah :P

Monday, April 6, 2009

review hari penyeksaan pertama

fes day da kene lari 30 min, kejap jer kan... mule2 kate elehhh stengah jam jer... dup dap.. amek ko... ponat nk mampuih den... xpo2 den sabo...

pas abis lari marathon tu, ingt ley rest jap la.. skali kn swim lak for another 30min.. w.t.f..... aku sebagai seorg budak yg hanya pandai berenang katak.. agk letih berbanding ngan dak2 yg pndai swim laen..

abis citer pg, for ptg lak.. g tasek.. yeah... excited bangat... seperti yg dijangka, aku kene bawak budak2 baru... ok, walaupon boat x balance tp still  ok... aku pn cmtu gak dlu.. so sume same..hahaha...

moral of the day--> arini still ok can go for another day, bdn pn still can  go.. so, bring it on............... =))

selamat tinggal dunai akar serabut....

setelah beberapa bulan aku menamam akar serabut di kepala ku, akhirnya masa untk menuai da tiba....

bukan aku xnk simpan ag, nk mmg nk tp klo da lebih terok dari akar pokok kelapa.. bek xpayah...

so aku decide tuai gak laa walaupn ati berbelah bahagi nk potong... 

lg satu, aku da xslesa ngan keadan rambut aku.... yeahh.....!!!! XD

Thursday, April 2, 2009

OH EG....(thx for filling my bored tym)

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
--> jam (masa itu emas)

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
-->topup touch n go (nk blk duet xde)

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
-->dlm air :D

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
-->hubungan ape yg dia nk nie??

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
--> yup, wit my laptop

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
--> al-faris maju

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
--> dr who?! (lat)

8. Nama penuh anda?
-->emr kalsiyum

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
--> dua-dua

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
--> sume2 kawan2

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?
-->xsanggup nk ckp sorg2 nnt klo xsbut terase lak..

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
--> ya dgn bantuan mesin

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
-->tioman

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
--> perempuan
--> berkaki 2
-->bertangan 2
-->ade 2 lubang idung
-->ade gigi

15. 8 perkara yang saya gilai..
-->kasut
-->camera(dslr)
-->basketball
-->bermandi-manda di sg..
-->kuar jln2 tanpa kuar pitis
-->tidoor
-->tgk2 angin
-->papan selaju

16. Pelukan atau ciuman?
--> i prefer both... :X

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?
-->digital design
-->microelectronics
-->electric circuit
-->agama islam 1
-->tu jer...yg len xkot sbb xde dlm xm

18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
-->yuna - dan sebenarnya
-->our song - taylor swift
-->mad - neyo
-->ternyata - estrella
-->gee gee gee gee - girls generation(snsd)
-->viva la vida - coldplay
-->cinta dalam hati - ungu
-->negaraku

19. mari main TAG 8 orang lain..
-->budakpanjang rambutpendek
-->muazan
-->arres
-->miss-i-can-do-it
-->sibudaktembam
-->maisarahmohd
-->gingkoi
-->bobchanz

Wednesday, April 1, 2009

injury a.k.a kecederaan

perlu ker setiap permainan atau pape yg kite wat ade injury dia....

lol... sakit siallll... last monday aku men basket with my frens.. myb during that game i accidently slipp off away that make my knee hurt....nk lurus pn xley....dem..

and now, i'm bored coz can't play for a meant while.....

Monday, March 30, 2009

kenapa rakyat malaysia berkaki kecik??? anda tahu mengapa??

ptg td aku kuar bersama housemate2 ku mencari kasut sukan ku bg menggantikan kasut lama yg kini tlh menjadi tman ku b'bual di hening hari....

punye la payah nk cari kasut, satu bangi n putrajaya aku cari... satu kedai pn xde jual kasut bersaiz 10>.... nk saiz 11,12 je kot...

kaki saiz 10,11,12 ni besar sgt ke???

last2 jumpe, nasib bek ade.....

wahai rakyat malaysia mari la kite membesar kan kaki agr mudah utk org berkaki besar( as me) mendapatkan kasut2 mereka...

Sunday, March 29, 2009

utamakan keselamatan walaupon sedang bermain game...



pix nie aku amek mlm td tym org bergelap seiring ngan waktu earth hour... diorg soh padam lmpu je kan, xde lak soh pdm pc...

so, smentara tgu 9.30 tu klo nk blaja tipoo la kan.. blaja dalm gelap...not helping here...so, aku da rakan2 men la game yg d'beri name 'Grid Racer'..

bak kate polis2 dan pegawai jpj, keselamatan harus d'utamakan...nk lumbe kete kn r pakai helmet, nah, helmet full face aku bagi....

Friday, March 27, 2009

apakah ini potato bread tym clinic rowing dlu???



drpd gmbar diatas, ape yg korang nampak?? ini adalah potato bread yg dibeli tym clinic rowing a month back i guess..tp yg sure da lame laa... smalam tgh2 aku kemas umah skali ngan brg2 club yg aku simpan, aku nmpk ade satu plastik yg berisi roti... skali bukak... 'dem da berkulat.. fungus, lendir sumer ade'... tp yg pelik nye asl xde bau.?? myb potato bread tidak berbau apabila da xelok.... aku xsanggup nk tgk lagi hanya sempat amek pic ni da off u go...

moral nya--> klo bli makanan make sure abis kan la, klo x cmni la jd nyer....

Thursday, March 26, 2009

ape pendapat korang...

lagu ni aku rs myb most of korg pnh dgr....n aku just nk opinion korg ttg part lagu ni....

Our song is the way you laugh
The first date man, I didnt kiss her, but I should have
And when I got home ... before I said amen
Asking God if he could play it again
-taylor swift,our song-

adakah ianya sweet?
adakah ianya chomel?
adkah ia suatu keprluan?
pompuan ley cair ker ngan ia?

Tuesday, March 24, 2009

keTAGIHan....

since last saturday, aku da start addict balik...bukan addict nk balik umah or addict sort of mende2 xelok tu tp addict @ ketagihan untuk bermain basktet....aku akui yg tiade ape yg dpt memuaskan aku selain bermain basket... aku kini berasa begitu puas setelah dapat beraksi semula after aloooooooooooooooooooong cuti bermain akibat pinggang ku ini....and now i'm back ya'll ....hahaha.....so,sape2 nk men jom kite meriahkan court ilsas....

Sunday, March 22, 2009

keMALASan melanda diri yg sudah sedia malas.....

biasenye klo da dekat2 nk final org makin rajin tapi mengapa aku rs MALAS nk study(mls2 pn pakse gak studi)....waaaaaaaa!!!!!

hati dan otak nk blaja tp bdan xckp xyah, tidow jer tp katil menghalau ....

give me back my mood man..... :O

Saturday, March 21, 2009

wat daaaa......!!!!!

jam2 komputer, phone, jam tgn n sume jenis jam da menunjukkan kol 3.45 pg....

kenape aku ngak tidor ag... ???? mengapa??

sok kn bgn awl lak, byk xtvt men basket la, studi (lagi), g demo lak....

boleh ker aku bgn awl ni karang... boleh ker???... arrrghhhhhhhhh......

yUuRii !!!!!

mlm nie, aku xdpt nk tahan lagi kechomelan yg dipunyai oleh KWON YUURI.... Siape kah yuuri itu...?? dak SNSD from korea.... dem chomel siyalll....biler nk dtg malaysia?? kenapa di korea tidak di sini? mengapa yuuri...? warhhh..... nie aku selit photonya bersama a bit about herself... sebaye wa ckp same lu...hahahah..



Yu RiStage name: Yu Ri
Birth name: Kwon Yu Ri
Date of birth: December 5, 1989 (1989-12-05) [age 18]
Position: Sub vocalistYuri joined the label when she won the 2001 1st SM Youth Best Dancer Contest award.She appeared in TVXQ's "Beautiful Life" music videoand had a small role in Super Junior's first movie, Attack on the Pin-Up Boys.She also had a small role in a television segment, "The King's Boyfriend,"which was part of the 2005–2006 KMTV Super Junior documentary, Super Junior Show.Yuri is currently playing a part in the Sitcom "Unstoppable Marriage" alongside SooYoung

Wednesday, March 18, 2009

apabila kasut boleh mula bercakap

smalam adalah hari yg aku xbrape aspect boley jadi cmtu.... semengnye aku da bleh agk yg xlame ag kasut aku aku boleh menjadi teman bualku tp xde la secepat nie...

ptg smalm tgh besh2 men bola bersamanya, skali dia menjelirkan lidah nya...

lantas aku berkate, "W.T.F..."..

xku sangka bahawa mulutnya begitu besar. kalah lah mulut mat2 atau minah2 kecoh kt mana2 saje..

dengan kehadiran mulutnya, petang ku menjadi suram dan xproduktif...... :(

Tuesday, March 17, 2009

nk men gitar tp tgn da keras kot.......

aku tgh mood nk blaja men gitar skang, but the big2 prob is

tangan aku da kerasssssssss....

ade idea nk lembutkan nyer cmner..??

huwaaaaaaaaaaa......!!!!!!!!!!

Saturday, March 14, 2009

model kedai gunting... :-"

aku g mines mlm td, lalu dpn kedai gunting then aku nmpak muke aku kt dlm byk gmbar2 citu..benar kah ini..??
hahahah....caya x?? XD

Wednesday, March 11, 2009

assignment....ohh..assignment...

banyak syialll assignment nk kene anta mgu nie...
pehal la sume nk date line same..besh sgt ker date tu...

report projek 3 e1 + logbook e1 + design challange + agama + projek static = :'X

Tuesday, March 10, 2009

open 5k indoor rowing

next day of ksm, rowing club has organized an indoor rowing competition for 5km.. fes2 dgr, tros xnk masuk. ye r giler jaoh kot 5km, 2km pn da tercungap...tp d'sebabkan mmber2 sume masuk aku pn msuk gak la.. just for fun org kate... yg participate 6 org jer...syakir, aku, mark, faris, ed, n muazan..muazan sori r aku xde pic ko, haziq xamek...
seperti yg dijangka mark tlah memenangi acara ini, diikuti syakir, ed, muazan, aku n faris...
walaupon aku 2nd last, tp aku berjaya set new personal record dimana dlu 20:45, tp nie 20:15...yea to me..!!!!!hahahaaha.. hah, ni adalah screen yg di pancarkan, name mengikut negara yg diwakili msg2...
aku bukan nk kate ape la kan, tp diorg ckp muke aku sme cm mereka(dlm pic bwh), so aku wakil kan la mereka..ade persamaan x??:D

karnival sukan mahasiswa uniten 2009

last weekend, uniten tlah menganjurkan satu sukan yg d'beri nama karnival sukan mahasiswa @ ksm..dia ade 2 phase, kt muadzam satu sini satu..disebabkan aku kurg bakat dlm sukan2 len dimana sukar tok dpt medal(nk menang jer), aku just join indoor rowing..sebab akurs aku ley mng dlm sukan nie, x fes, second..ade 2 sesi, pagi tok pre-race, ptg final... ingt pagi tu nk lex2 jer ptg br pulun, skali mase tok 2-2 dikira...










nie, acara pagi hari...













aku atas ergo ngah amek mood, tp mood yg aku amek pg nie diorg kate terlebih lak tp aku pn rase gitu gak...cz fes aku dpt mentain cantek nyer half slide sepajang agk2 150m, skali kick-hard nyer psl 'im off the seat' lalu dgn automatic nyer mulut aku mengeluarkan kate2 yg kurg enak didengar... @#$%^&% , da la kuat aku jerit, sebab seat aku cmtu, aku cm jd cmtu... mmbr2 aku sume gelak termsuk dr azrul..huhh...pape pon sori la kwan2 tu xsengaje r.. terlalu keciwa...hahaha....

tp di scene petang lak aku dapt kawal emosi aku...aku lebih tenag n dpt men ngan agk ok..




























game ptg department aku kalah ngan department me/ce..hmm... da nasib diorg nk menang kan nk wat camner... walaupn aku agk kecewa ngan reputasi aku.. aku ttp gumbira krn still dpt bwk blk medal..heheheahehehe.....

hasil drpd usaha department aku, ni yg kami dapat..SILVER medal...we did our best to beat them up..


personally wanna thx to all my frens that dtg support me that day n all da tym ksm berlangsung...ee/ep team,pipot, aten,reen, mizah, gg, yong, pee, nan, roy n sesape ag yg dtg n bg support thx alot... :)

Wednesday, March 4, 2009

sprint = memecut cam lipas kudong...

jika dilihat dari sudut masa, 2 minit sangat lah kejap n ape bley kite wat dgn mase yg begitu singkat kan...? tetapi jika dilihat dari prepektif 500 meter plak, agak joh laaa jika banding ngan 100meter... kesimpulan yg nk dinyatakan disini ialah, 500m bersamaan 2min (timing tok tarik ergometer @ men rowing)..... nk mampos per??? da la joh, kejap lak bagi mase dia...soh kite tarik bawah 1:40min tok jarak sejaoh tu... this is 'madness'...nk men 500m kene men sprint, cm kite lari 100m tym skola2 dlu.. klo dlu ok r 100m jer nie 500m... penat2... klo ade turbo ke , nose ke tahan r gak.... adoiiii... penat syiallllllll....... men 2k pon boley tahan ag, ley relex2 , nie tidakkkk........ apekah yg perlu aku wat tok atasi kepenatan yg ter-amat-sangat nie...? adoiiiiii..... :-<

Tuesday, March 3, 2009

baru ku sedari....

sem da nk abis br aku sedar yg diri ku ini amat lah kurg menyerlah.....mengapa semua ini baru aku sedari...ohh noooooooo...... but its still not to late to make a a come back...no more mr fun2....hahaha.....mari kite semarak kan kuasa naga(dragon booster)...

Monday, March 2, 2009

basketball... :'(

di petang yg panas, aku kuar umah nk men bola nagn dak2 nie la..skali court da ade org amek r, just fewsecond jer lambat...dem btol.. xpe la xkisah pn...tgu-tgu-tgu dan tgu, skali wan ajk men basket,aku ok jah semangat r kan... fes shoot mase men2 bse ok laaa( byk xmsk la pulak, lame xmen la katekan) then diorg ajk game..orite set...
dan permainan bermula hmm.....men dan men dan men smpai la ujan turun di tgh panas yg da mendung.. ujan turun we all stop,pe yg aku nk aku kate kan is aku amaaat sedih sekali karana diri ku ini telah pancit bermain basket......br men xsampai 15min rsnye da tercungap2...stamina mmg da out da, ofcoz da x cm dulu... dlu bg aku men full quater pn tarahal lah.... lari ujung2 court 40 kali pn sanggup.... hahaahah... tp nie br half...adoiiiii.....cam ne aku nk men tok ksm weekend nie...nmpk sgt diri nie xbersedia ag.... tp yg aku happy men td is bcoz, aku still ley wat lay-up, reverse-lay-up ngan berjayanya....hahahah...shooting ok laaa(50-50)....dem....not as good as dulu kot...hadoiii.....kene byk men ag la nmpk nyer, tangan nk shoot pn da xsekuat dlu...mengapa ianya berlaku ya..??
mengapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................... so, kesimpulan yg dpt simpul kan is jom la kite berbasket balik kerana ianya jiwa ku..... :P

w3lcom3.........

oooooHHHoooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!
org2 kampung skalian, kini ku da wat blog....uuhuhuhuhuh
xtaw sal hati nie asyik soh wat blog, mgkin hati nie mengatakan ianya besh tp otak n tangan kate x....coz diorg yg wat keje pikir n taip....hahahaha
whateva la...
pape pon klo korg buhsan2 xtaw nk wat pape rajen2 la drop by blog ku ini ya....